Madárinfluenza: egészségügyi riadót rendeltek el

TK, 2012. július 4., szerda 08:41, frissítve: szerda 10:22
Bolíviában az utóbbi hónapokban 898 madárinfluenzás megbetegedést regisztráltak, a halálesetek száma pedig 11-re nőtt. Ezek a számok kétszeresei a június közepén nyilvánosságra hozottaknak, országos szinten mégsem lehet járványról beszélni – közölte kedden az egészségügyi minisztérium.

A minisztérium szerint a legsúlyosabban a nyugati országrész érintett – mondta az AFP-nek nyilatkozva Johnny Rada, a minisztérium járványügyi részlegének igazgatója.

Két megyében, La Pazban és Oruróban „egészségügyi riadót” rendeltek el, ami azt jelenti, hogy ott további megelőző intézkedéseket lehet bevezetni. A H1N1 jelű vírus által okozott betegség főleg időseket és kisgyerekeket támad meg, valamint olyanokat, akik már valamilyen krónikus betegségben szenvednek, például magas vérnyomásban vagy cukorbetegségben. Rada szerint a helyzet most más, mint a 2009-es világjárvány idején volt. Az idén már kevesebb a haláleset – mondta.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása