Betegség

Madárinfluenza-járványtól tartanak az USA-ban

MTI, 2016. január 16., szombat 08:19, frissítve: szombat 10:28
Madárinfluenza-megbetegedést regisztráltak az Egyesült Államok egyik középnyugati államában, Indianában – közölte pénteken a szövetségi agrárminisztérium, figyelmeztetve, hogy csak a gyors reagálás állhatja útját egy a tavalyihoz hasonló, nagyobb járvány kitörésének.

Múlt év tavasza óta, amikor csaknem ötvenmillió szárnyast kellett elpusztítani a H5N2-es vírus okozta kiterjedt járvány miatt, ez az első madárinfluenza-megbetegedés az Egyesült Államokban. A betegség most Indiana egyik déli pulykafarmján tört ki. A H7N8 néven azonosított új kórokozó miatt, amelyet agresszívan fertőzőnek mondanak, eddig hatvanezer pulykát kellett levágni. A szövetségi agrárminisztérium szerint kézben tartják a helyzetet, vizsgálják a környező farmokat.

A tárca azt is közölte, hogy a vírus által okozott emberi megbetegedést eddig nem jeleztek.

A legutóbbi madárinfluenza-járvány az Egyesült Államokban tavaly júniusban ért véget, és 3,3 milliárd dollár veszteséget okozott az ágazatnak. Indiana az Egyesült Államok negyedik legnagyobb pulykatartó állama, a legnagyobb kacsatenyésztője, tojásipara pedig a harmadik legnagyobb az országban.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása