Magyar halottja is van az alpoki lavinabalesetnek

MTI

2016. január 25., hétfő 21:35

Belehalt sérüléseibe hétfőn a francia idegenlégió egyik magyar katonája, miután egy héttel korábban néhány társával együtt lavina sodorta el a francia Alpokban – jelentette hétfőn az AFP francia hírügynökség.

A francia hadsereg közleményében azt írta, a 23 éves nőtlen férfi valamivel több, mint egy éve szolgált az Idegenlégiónál. A baleset Valfréjusnél történt, mintegy kétezer méteres magasságban, ahol a katonák a sípályákon kívüli területen gyakorlatoztak. Az idegenlégióhoz tartozó 52 fős csoportból a hógörgeteg 13 síelő katonát sodort el, közülük öten azonnal meghaltak. Egy francia, egy olasz, egy nepáli, egy moldovai és egy albán állampolgár vesztette életét akkor a balesetben. A szerencsétlenségben négyen könnyebben megsérültek.

Az idegenlégió katonái hegyvidéki hadgyakorlaton vettek részt közvetlenül azelőtt, hogy bevetésre indultak volna. A francia hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben a baleset körülményeinek felderítésére.
Január 13-án két 16 éves gimnazista és egy 56 éves ukrán síelő vesztette életét egy lavina miatt szintén a francia Alapokban, Grenoble térségében, amikor egy lezárt, fekete színjelzésű sípályán sportoltak.