Magyarok tragédiája: hazaszállítják a sérültet

NT, 2012. június 1., péntek 14:42, frissítve: péntek 20:05
Magyar mentőszolgálat szállítja haza a lengyelországi motorbaleset magyar sérültjét – mondta pénteken az MTI-nek Marek Wierzba, a Nowy Targ-i szakkórház főigazgatója.

A kórház szerint a magyar mentők péntek délelőtt érkeztek meg, hogy hazavigyék a beteget, akinek a jobb bokája kificamodott és összezúzódott, a csípőcsontja pedig megrepedt. Az igazgató kiemelte, hogy az 58 éves nő állapota nem súlyos, nem igényel orvosi beavatkozást, de sérüléseire való tekintettel fekvő helyzetben viszik mentőautóval Magyarországra, ahol a továbbiakban rehabilitációs és gyógyszeres kezelést igényel. A beteget nem kórházba, hanem közvetlenül otthonába szállítják. A sérült biztosítója által szervezett betegszállítás további részleteiről a kórház nem nyilatkozott.

Vasárnap a Krakkó–Zakopane-út dupla záróvonalas, egyenes szakaszán egy brit rendszámú, jobb kormányos Volkswagen Polo áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy szabályosan, egymás mögött haladó, Szlovákiába tartó, tíztagú magyar motoros csoporttal. A balesetben három magyar állampolgár vesztette életét: egy házaspár a helyszínen, a harmadik áldozat kórházban halt meg.

A bíróság három hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a balesetet okozó lengyel sofőrt. A lengyel törvények értelmében a halálos kimenetelű közúti balesetet okozó vezetőre kiszabható büntetés maximális mértéke nyolc év szabadságvesztés.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása