Megállapodtak: jöhetnek a brutális megszorítások

LM, 2012. május 13., 15:09, frissítve: 18:36
Megállapodott három görög párt – egy konzervatív, egy szocialista és egy másik kis baloldali párt – arról, hogy két évre ideiglenes kormányt hoznak létre, amelynek feladata a megszorítócsomag végrehajtása lesz – közölte az új kabinetből várhatóan kimaradó Radikális Baloldal (Sziriza) vezetője.

Alexisz Ciprasz az után nyilatkozott erről, hogy Karolosz Papuliasz görög államfő vasárnap tárgyalásokat kezdett a parlamenti pártok vezetőivel az új kormány megalakításáról, aminek révén elkerülhető lenne újabb választások kiírása. Ciprasz elmondta, hogy a megállapodásra jutott három pártnak összesen 168 képviselője van a 300 tagú parlamentben, azaz többségük van a törvényhozásban.

Korábban a sajtóhírek már arról szóltak, hogy ismét parlamenti választásokat tarthatnak a csőd szélén táncoló országban, ha a pártoknak nem sikerül kormányt alakítani.
Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 8 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása