Dajr ez-Zaur

Megcáfolta saját magát az ENSZ

MTI, 2016. február 25., csütörtök 22:10
Az ENSZ elismerte csütörtökön, hogy „problémák” merültek fel az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet által ostromolt Dajr ez-Zaur lakóinak szánt segélycsomag légi úton megkísérelt eljuttatása közben, s a ledobott huszonegy raklapból egy sem ért célba.

Noha tegnap az MNO is beszámolt arról, hogy az MTI közölte az ENSZ-kommünikére hivatkozva, sikeresen juttatott el segélyszállítmányt Dajr ez-Zaur szíriai városba, ma kiderült, hogy ez egyáltalán nem volt igaz.

Jan Egeland, az akciót koordináló munkacsoport vezetője újságíróknak elmondta, hogy néhány ejtőernyő nem a megfelelő helyre esett, miközben olyanok is voltak, amelyek nem nyíltak ki, így az élelemnek nyoma veszett.

A humanitárius logisztika legjobb szakemberei dolgoznak a hibák kijavításán és azon, hogy a segítség eljusson az Iszlám Állam által bekerített kétszázezer civilnek – hangsúlyozta Egeland.

A WFP az AFP francia hírügynökséggel csütörtökön közölte, hogy a huszonegy raklapból

tízet nem találtak meg, négy másik tönkrement, míg a maradék hét megközelíthetetlen helyeken landolt.

A Damaszkusztól 450 kilométerre lévő Dajr ez-Zaurt az Iszlám Állam fegyveresei támadják, és a település egy részét már el is foglalták.

Az ENSZ ugyanakkor arról is beszámolt csütörtökön, hogy az utóbbi két hétben Szíria hat régiójába 180 teherautónyi segélyt juttattak el száztízezer rászorulónak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása