Megdöbbentőek az iráni elnök szavai

Washington sokkolva

NT

2012. augusztus 17., péntek 23:20, frissítve: szombat 12:36

A Fehér Ház szerint "megbotránkoztatóak" és "gyűlölködőek" Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök Izraelről pénteken elhangzott kijelentései, az, hogy "rákos daganatnak" nevezte a közel-keleti országot.

„Erélyesen elítéljük az iráni vezetők Izraelről legutóbb mondott sokkoló és megvetendő kijelentéseket” – nyilatkozott Tommy Vietor, a nemzetbiztonsági tanács szóvivője, és azért is bírálta Teheránt, mert támogatást nyújt a szíriai rendszernek.

„Az egész nemzetközi közösségnek el kell ítélnie ezeket a kijelentéseket. Ha az iráni vezetőket igazából érdekelné az összes emberi lény méltósága és jogai, akkor Iránnak abba kellene hagynia az Aszad-rendszer szíriaiak elleni brutális agressziójának támogatását. Igazi sértés az emberiségre nézve az a szemérmetlen megvetés, amellyel Irán és Szíria az emberi jogokra tekint” – mondta.

Hasonló elítélő nyilatkozatot adott ki a francia külügyminisztérium, amely szerint „teljesen elfogadhatatlanok” Ahmadinezsád szavai. „Soha nem engedjük meg Izrael létezéshez való jogának kétségbe vonását” – figyelmeztetett egy szóvivő.

Forrás: MTI