Megdőltek a melegrekordok

PR, 2012. március 17., szombat 18:43, frissítve: 15:35
Megdőlt a budapesti és az országos napi melegrekord szombaton – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-vel. Az értékelésekhez idő kell, így az új rekordok csak 1-2 nap elteltével válnak teljesen hivatalossá.

A meteorológus azt mondta: március 17-én Budapesten 2005-ben volt a legmelegebb, akkor Pestszentlőrincen 21,9 Celsius-fokot mértek. Ez a rekord egy tizedfokkal dőlt meg. Szombaton ugyanis szintén Pestszentlőrincen 22 fokot mértek.

Az országos napi melegrekordot szintén 2005-ben állították be. Ekkor Sopronban és Szentgotthárdon is 23,2 Celsius-fok volt. Mostantól az új országos napi melegrekord 24,5 fok, ezt Baján mérték – mondta a meteorológus. Hozzátette: az értékelések ugyanakkor hosszabb időt vesznek igénybe, így az új rekordok csak 1-2 nap elteltével válnak teljesen hivatalossá.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása