Megerősítették, egy nőt is kilőnek

NT, 2012. június 15., péntek 11:11
Kínában megerősítették, hogy nő is lesz a szombaton induló Sencsou-9 űrhajó fedélzetén utazó három űrhajós között. A Hszinhua kínai hírügynökség jelentése szerint a nőt Liu Jangnak hívják, 34 éves, vadászpilóta.

A tervek szerint tíz napig tartó úton a személyzet feladata a tavaly szeptember óta pályán lévő Tienkung-1 (Tiangong-1) űrállomásmodul megközelítése, a hozzákapcsolódás, majd az átszállás lesz. A dokkolást kézzel hajtják végre, és az űrhajósok közül csak ketten lépnek a Tienkung-1 fedélzetére, harmadik társuk biztonsági okokból az űrhajóban marad.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása