Megerősítik a légvédelmet

BL, 2011. december 29., csütörtök 07:25, frissítve: csütörtök 07:25
Megkapta a fehérorosz légvédelem az orosz gyártmányú Tor-M2 légvédelmi rakétarendszer első ütegét – jelentette a minszki védelmi minisztérium.

A tárca közleményében hangsúlyozta, hogy a rakétakomplexum hadrendbe állítása jelentősen növeli a fehérorosz légvédelem ütőerejét. A fegyverrendszer használatára Oroszországban képezték ki a fehérorosz katonákat – tette hozzá. Oroszország a fehérorosz haderő fő fegyver- és hadianyag-szállítója.

Egy Tor-M2-es üteg négy harcjárműből áll. A rakétarendszer egyszerre 16, különböző irányokba repülő célpont elfogására képes, ha azok másodpercenként 700 méteresnél alacsonyabb sebességgel, 12 kilométeres körzeten belül, s legfeljebb 10 kilométeres magasságban repülnek – ilyen feltételek mellett viszont bármikor, bármilyen időjárási körülmények között.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása