Meghajolt Putyin akarata előtt az alsóház

TT, 2012. május 8., kedd 17:00
Az orosz parlament alsóháza (duma) kedden megszavazta, hogy Dmitrij Medvegyev legyen az új kormányfő.

Vlagyimir Putyin hétfőn hivatalába beiktatott államfő személyesen tett javaslatot Dmitrij Medvegyev kormányfővé választására. Az elnök felszólalását Medvegyev rövid programbeszéde követte.

Dmitrij Medvegyevre 299 képviselő szavazott igennel, ami azt jelenti, hogy a kormányzó Egységes Oroszország párt (JeR) 238 képviselője mellett nemcsak a Vlagyimir Zsirinovszkij vezette liberális demokraták, hanem más ellenzékiek is rá adták voksukat. Medvegyev ellen 144-en szavaztak.

Az MNO beszámolt róla, hogy Vlagyimir Putyin új orosz elnök letette az elnöki esküt hétfőn délben a moszkvai Kremlben, ezzel megkezdte harmadik, ezúttal hatéves államfői mandátumát.

Fotó: Reuters
Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása