Meghalt az éhségsztrájkoló fogoly

TK, 2012. január 20., péntek 10:38, frissítve: péntek 10:38
Meghalt egy ötven napja éhségsztrájkoló kubai politikai fogoly helyi idő szerint csütörtökön egy Santiago de Cuba-i kórházban – közölte Elizardo Sánchez, az Emberjogi és Nemzeti Megbékélési Bizottság (CCDHRN) mérsékelt ellenzéki szervezet vezetője.

A 31 éves Wilmar Villar Mendoza amiatt tiltakozva hagyott fel a táplálkozással, hogy tavaly november 24-én egy bíróság négyévi börtönre ítélte, miután részt vett egy CCDHRN-tüntetésen lakóhelyén, a keleti Contramaestrében.

Sánchez elmondása szerint Villar már több napja válságos állapotban volt, s a bizottság „úgy véli, hogy haláláért a kubai kormányt terheli az erkölcsi, politikai és jogi felelősség”. Ez „elkerülhető halál” volt – tette hozzá.

Egy éven belül ez már a második ilyen eset: tavaly februárban 85 napi tiltakozó koplalás után hunyt el a 42 esztendős Orlando Zapata, akit az Amnesty International emberjogi szervezet lelkiismereti fogolynak nevezett.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása