Megölte munkatársát, tizenhét évet kapott

TK, 2011. december 16., péntek 16:22, frissítve: péntek 16:22
Tizenhét év fegyházbüntetésre ítélt a Zala Megyei Bíróság pénteken, nem jogerősen egy büntetett előéletű férfit, aki a vád szerint tavaly hat késszúrással megölte egy munkatársát a Zala megyei Bak településen.

A vádirat szerint a közmunkásként dolgozó Balatoni Miklós 2010. július 6-án, az ebédszünetben kereste fel az egyedül élő munkatársát, aki aznap nem jelent meg a munkahelyén. Szóváltást követően ököllel, lábbal bántalmazta a házigazdát, majd egy késsel hason, mellkason és többször nyakon szúrta őt. A másik férfi a bántalmazás következtében azonnal meghalt, az orvosszakértői vizsgálat szerint a hat késszúrás közül öt egyenként is életveszélyes sérülést okozott, így a sértett életét gyors orvosi segítséggel sem tudták volna megmenteni.

Balatoni Miklós a vád szerint a gyilkosság után bevonszolta a holttestet a szobába, a mosogatónál megpróbálta eltüntetni a nyomokat, a véres ruhadarabokat az ágyneműtartóba tette, majd kulcsra zárta a ház ajtaját és távozott. A szakértői vizsgálat szerint az ágyneműtartóból előkerült véres ruhadarabok, a mosogatón a vér eltüntetésére utaló nyomok Balatoni Miklós bűnösségére utalnak, és a férfi lakásán megtalálták az áldozat vérével szennyezett bakancsot.

A 27 éves férfi először beismerte a tettét, majd többször is megváltoztatta vallomását, és az ítélethirdetéskor is ártatlannak vallotta magát. Az ítélet nem jogerős, Balatoni Miklós felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása