Megölték a dagesztáni sportminiszter helyettesét

BL, 2012. május 30., szerda 08:21, frissítve: szerda 09:11
Megölték kedd éjszaka Mahacskalában a dagesztáni helyettes sportminisztert – jelentette az orosz média.

Naszir Gadzsihanov gépkocsijára egy másik autóból adtak le lövéseket ismeretlen támadók helyi idő szerint este tíz óra után. A miniszterhelyettes – egykoron ismert birkózóbajnok – a kórházban belehalt sebesüléseibe. A hatóságok keresik a tetteseket.

Dagesztánban szinte mindennaposak a merényletek és leszámolások. Legutóbb, május elején 13 ember halt meg két pokolgépes merényletben Mahacskalában.

Több mint egy évtizeddel a második csecsenföldi háború után az iszlamista lázadás átterjedt a szomszédos köztársaságokra. Az Észak-Kaukázusban továbbra is gyakoriak az összetűzések a biztonsági erők és a felkelők között. Utóbbiakat a szegénység vagy az iszlám szent háború (dzsihád) ideológiája készteti arra, hogy fegyvert ragadjanak. Az erőszakos cselekmények központja a Csecsenfölddel keletről, illetve nyugatról határos Dagesztán és Ingusföld.

Forrás: MTI
hirdetés
46 perce
3 órája
4 órája
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása