Mégsem halt meg Chávez

WA, 2012. április 23., hétfő 22:42, frissítve: kedd 08:05
Venezuelai kormányzati források cáfolták hétfőn, hogy orvosi kezelés közben meghalt volna Hugo Chávez államfő, akiről ez a hír terjedt el, mert kilenc napja nem jelentkezett személyesen a nyilvánosság előtt.

A sugárkezelésen Havannában tartózkodó elnök e napok alatt csak rövid elektronikus üzeneteket küldött híveinek, és baloldali kormánya „forradalmát” dicsérte. Ez szokatlanul hosszú hallgatás a rákban szenvedő Chávez részéről, aki a korábbi kezelései alatt telefonon fel szokta volt hívni az állami televíziót, és a kubai sajtóban is fényképeket és videofelvételeket tettek róla közzé a helyi vezetők, így példaképe, Fidel Castro társaságában. Most ilyen képeket nem mutattak be.

Az októberi választásokon induló ellenzéki elnökjelölt az alkalmat kihasználva bírálta Chávezt, hogy „távirányítással” vezeti az országot. Chávez szövetségese, a parlament elnöke visszautasította a terjedő pletykákat és azt ígérte, hogy az elnök még ezen a héten visszatér Caracasba. Várhatóan a dolgozók helyzetét megkönnyítő törvényt fog aláírni, amely lerövidíti a heti munkaidőt, és már május elsején hatályba lép – tette hozzá Diosdado Cabello.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása