Megsérült az elnök

WA, 2012. május 21., hétfő 22:36
Zavargás tört ki hétfőn Mali fővárosában annak a hírnek a hallatán, hogy az ideiglenes államfő mandátumát egy évvel meghosszabbították. Szemtanúk szerint tömeg támadta meg az elnöki palotát, és az idős politikust fejsérülés miatt eszméletlen állapotban kórházba szállították.

Egy meg nem erősített beszámoló szerint az elnöki palota őrsége belelőtt a tömegbe, és öt embert megölt, sokat megsebesített. Más forrás három halottról tud. Az elnök komoly verést kapott, de nincs veszélyben az élete – közölte később egy szóvivő.

A nyugat-afrikai országban vasárnap állapodtak meg külföldi közvetítéssel a belpolitikai szereplők, hogy a márciusi katonai puccs nyomán 40 napra ideiglenes államfői hatalommal megbízott Dioncounda Traoré az alkotmányos rend helyreállításáig tervezett átmeneti időszakban 12 hónapig töltheti be ezt a posztot. A megállapodás a nyugat-afrikai államok közössége (ECOWAS) nyomására jött létre.

A puccsista katonák szervezetét képviselő szóvivő azt állította, hogy a zavargás spontán módon tört ki, és a tömeg a tájékoztatás pillanatában már távozóban volt a palotából.

Forrás: MTI
hirdetés
21:10
  •  4
20:29
18:55
  •  2
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása