Megsérült az elnök

WA

2012. május 21., hétfő 22:36

Zavargás tört ki hétfőn Mali fővárosában annak a hírnek a hallatán, hogy az ideiglenes államfő mandátumát egy évvel meghosszabbították. Szemtanúk szerint tömeg támadta meg az elnöki palotát, és az idős politikust fejsérülés miatt eszméletlen állapotban kórházba szállították.

Egy meg nem erősített beszámoló szerint az elnöki palota őrsége belelőtt a tömegbe, és öt embert megölt, sokat megsebesített. Más forrás három halottról tud. Az elnök komoly verést kapott, de nincs veszélyben az élete – közölte később egy szóvivő.

A nyugat-afrikai országban vasárnap állapodtak meg külföldi közvetítéssel a belpolitikai szereplők, hogy a márciusi katonai puccs nyomán 40 napra ideiglenes államfői hatalommal megbízott Dioncounda Traoré az alkotmányos rend helyreállításáig tervezett átmeneti időszakban 12 hónapig töltheti be ezt a posztot. A megállapodás a nyugat-afrikai államok közössége (ECOWAS) nyomására jött létre.

A puccsista katonák szervezetét képviselő szóvivő azt állította, hogy a zavargás spontán módon tört ki, és a tömeg a tájékoztatás pillanatában már távozóban volt a palotából.

Forrás: MTI