Megszüntették az exelnök ellen indított eljárást

TK, 2011. december 14., szerda 10:00, frissítve: szerda 10:00
Beszüntette a Georgij Gongadze újságíró meggyilkolásában való esetleges részvétele miatt Leonyid Kucsma volt ukrán elnök ellen indított eljárást a kijevi Pecserszki kerületi bíróság – jelentette szerdán az Interfax-Ukraina hírügynökség.

A bíróság szerint megalapozatlan volt a 2011 márciusában a volt elnök ellen hivatali hatalommal való visszaélés vádjával indított bűnvádi eljárás.

Georgij Gongazde, az Ukrajinszka Pravda hírportál vezetője, számos rendszerbíráló cikk szerzője 2000 szeptemberében tűnt el kijevi otthona felé menet: lefejezett holttestét az év novemberében találták meg a Kijev megyei Tarascsán egy erdőben. Meggyilkolása ügyében négy rendőrt vontak felelősségre. A Kucsma irodájában készített állítólagos hangfelvételek alapján az ellenzék azzal vádolta meg az akkori elnököt, hogy ő adott utasítást az újságíró „eltávolítására”.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása