Megtalálták a lezuhant gép második fekete dobozát

TK, 2012. május 31., csütörtök 10:09, frissítve: csütörtök 10:09
Megtalálták az Indonéziában három héttel ezelőtt lezuhant orosz Szuhoj Superjet 100-as utasszállító gép másik fekete dobozát is – közölték csütörtökön az indonéz hatóságok. Korábban csak a pilótafülkében elhangzó beszélgetést rögzítő műszer (CVR) került elő.

Daryatmo légi marsall, az indonéz nemzeti kutatási és mentési hatóság elnöke elmondta, hogy az adatrögzítő eszközre egy mély hasadékban bukkantak rá szerdán egy falu lakói. Hozzátette: a műszer sértetlen állapotban van, az adatok elemzése azonban eltart egy darabig.

A repülőgép utazási magasságával, sebességével és irányával kapcsolatos adatokat tartalmazó fekete doboz, az úgynevezett Fligh Data Recorder (FDR) segíthet a szakembereknek kideríteni, miért zuhant le május 9-én 45 emberrel a fedélzetén, bemutató repülés közben az orosz repülőgép.

Forrás: MTI
hirdetés
1 órája
3 órája
  •  1
12:22
  •  7
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása