Megtalálták az eltűnt belügyminiszter holttestét

TK, 2012. augusztus 21., kedd 10:01, frissítve: kedd 11:53
Megtalálták kedd hajnalban a Fülöp-szigeteki belügyminiszter tengerbe zuhant kisrepülőgépét – jelentették be hivatalosan.

Az 54 éves Jesse Robredo miniszter Piper Seneca típusú kétmotoros gépe szombaton zuhant a tengerbe a Fülöp-szigeteki Masbate sziget partja közelében, amikor motorhiba miatt kényszerleszállást próbált meg végrehajtani a szigeten. A gépet egy Fülöp-szigeteki pilóta vezette, s a fedélzeten tartózkodott még egy nepáli pilótanövendék és a miniszter egy munkatársa. Utóbbi volt az egyetlen, aki megmenekült.

A gépet a parti őrség, a hadsereg és a rendőrség mintegy 600 tagja és néhány tucatnyi civil kereste, végül egy önkéntes búvár talált rá 55 méteres mélységben. A minisztert maga a búvár emelte ki a géptörzsből, mert a holttest közel volt az ajtóhoz, viszont a pilótafülkébe szorult két pilótáért újra le kell merülniük búvároknak – közölte Manuel Roxas közlekedési miniszter.

Robredo az ország középső részén fekvő Cebu városból utazott Nagába, a szülővárosába. A gép egyik pilótája közölte a masbatei irányítótoronnyal, hogy a hajtómű meghibásodása miatt engedélyt kér kényszerleszállásra a szigeten, majd a gép 1,8 kilométerre a parttól a tengerbe zuhant.

A rendőrségért és az önkormányzatokért felelős Robredo a Benigno Aquino elnökhöz legközelebb álló miniszterek egyike volt, 2010-ben az elnök választási kampányát is segítette. A gépre 55 méteres mélységben találtak rá önkéntes búvárok. A miniszter holttestét már kiemelték a törzsből, a pilótafülkébe szorult két pilótáét még nem.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása