Megtámadták a szomáliai államfő autókonvoját

BL, 2012. május 30., szerda 08:01, frissítve: szerda 09:04
Merényletet kíséreltek meg a szomáliai elnök ellen az al-Shabaab iszlamista lázadócsoport fegyveresei, de a politikus ép bőrrel úszta meg a támadást.

Hírügynökségi jelentések szerint kedden mintegy harminc kilométerre a fővárostól, Mogadishutól orvtámadás érte a Sejk Seríf Ahmed államfőt szállító gépkocsioszlopot. A lázadók golyózáport zúdítottak az autókonvojra, de az államfőt szállító páncélozott gépkocsinak sikerült azonnal elhagynia a helyszínt. Az államfőnek nem esett baja, két testőre viszont könnyebben megsebesült. A lövöldözés fél órán át tartott, és az Afrikai Unió békefenntartóinak aknagránátokat kellett bevetniük, hogy meghátrálásra kényszerítsék a támadókat.

Az al-Shabaab erői tavaly augusztusban visszavonultak Mogadishuból, de még mindig jelentős területeket ellenőriznek az afrikai ország déli és középső részén. Növekvő katonai nyomás nehezedik rájuk, szorult helyzetbe kerültek, amióta Kenya és Etiópia csapatokat küldött ellenük a múlt év végén.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása