Lövések

Megtámadták az Udvarhelyi Híradó főszerkesztőjét

MNO, 2016. január 24., 09:43, frissítve: 09:57
Több lövést is leadott önvédelmi fegyverével Szőke László, az Udvarhelyi Híradó főszerkesztője szombat hajnalban, miután egy székelyudvarhelyi szórakozóhelyen megtámadták. Az összetűzésben négyen megsérültek, két személyt a kórház sebészeti osztályára utaltak.

Egy régebbi nézeteltérésre vezethető vissza a hajnalban egy szórakozóhelyen történt incidens – közölte a Székelyhon portál érdeklődésére Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette, a 4 óra 47 perckor helyszínre riasztott bevetési egység megállapításai szerint a 37 éves székelyudvarhelyi Sz. Sz. rátámadt, majd ököllel többször megütötte az Udvarhelyi Híradó főszerkesztőjét, Szőke Lászlót, aki a földre kerülve elővette engedéllyel tartott gumilövedékes önvédelmi fegyverét, és több lövést is leadott támadójára.

A lövésektől Sz. Sz. és társa, a 32 éves udvarhelyi B. M. B., illetve a közelben tartózkodó 19 éves csíkszeredai T. A. is megsérült, ellátásra mindannyiukat kórházba szállították – közölte a szóvivő. Sz. Sz.-t és T. A.-t a sebészeti osztályra utalták be, Szőke László és B. M. B. elhagyhatták a kórházat. Az összetűzésben használt fegyvert lefoglalták, az ügyben rendbontás, bántalmazás és engedéllyel tartott lőfegyver jogtalan használata miatt indítanak eljárást – tájékoztatott Gheorghe Filip.

Szőke László a Székelyhonnak elmondta, kétszer verték meg, az első után a támadó távozott, majd később visszatérve újból bántalmazta. A főszerkesztő elmondása szerint többször kérte a lokál vendégeit, hogy hívjanak rendőrt, ezt azonban senki sem tette meg, sőt senki sem próbált a segítségére sietni. A fegyvert akkor rántotta elő, amikor a második verés során bekerült az asztal alá. A lövések leadása után rögtön hívták a hatóságokat.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása