Merénylet Kanóban – húsz ember meghalt

PR, 2012. április 29., 16:22
Robbanóeszközökkel és lőfegyverekkel támadtak ismeretlenek két keresztény istentisztelet részvevőire vasárnap reggel az észak-nigériai Kanóban, mintegy húsz ember halálát okozva – jelentette a helyszínről az AFP hírügynökség tudósítója.

Kano állam rendőrbiztosa, Ibrahim Idris elmondta, hogy a támadás a Bayero Egyetem területén történt. A fegyveresek egy autóval és motorkerékpárokkal hatoltak be a campusra, saját készítésű kis robbanóeszközöket dobáltak be a templomokba, majd lövöldözni kezdtek a detonációktól riadtan kitódulókra. A rendőrbiztos „legalább hat halottról” és „sok súlyos sebesültről” beszélt.

Egyetlen csoport sem vállalta még magára az akciót, de annak véghezvitele a Boko Haram radikális iszlamista szektára vall. A szekta – amelynek neve hausa nyelven azt jelenti: „a nyugati tanítás bűn” – számos merényletet, támadást hajtott végre 2009 közepe óta, összesen több mint ezer ember halálát okozva.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása