Merkel szívesen ismerkedik

LM, 2012. május 12., szombat 19:37, frissítve: 11:38
A német kancellár azt várja, hogy jó együttműködést folytat majd Francois Hollande új francia elnökkel.

Angela Merkel szombaton közzétett szokásos heti videoüzenetében kifejtette: „a szövetségi köztársaság létezése óta tudjuk, hogy mindkét ország számára nagyon fontosak a jó német–francia kapcsolatok”. A kancellár örömmel szólt arról, hogy kedden már Berlinben üdvözölheti az új francia köztársasági elnököt. „Ez ismerkedési megbeszélés lesz, de úgy gondolom, hogy ebből jó együttműködés fog kifejlődni” – fűzte hozzá.

A szocialista párti Hollande kedden veszi át az elnöki hivatalt a leköszönő Nicolas Sarkozytől, majd első külföldi útjaként Berlinbe utazik. Az új francia elnök szeretné növekedési elemmel kiegészíteni az EU által márciusban elfogadott fiskális paktumot, Merkel azonban már kizárta annak a lehetőségét, hogy a – néhány ország által már törvénybe iktatott – megállapodást újratárgyalják.

Guido Westerwelle (FDP) német külügyminiszter már figyelmeztette a megválasztott francia elnököt arra, hogy Franciaországnak be kell tartania a szerződéses kötelezettségeket, azonban nyitottságot tanúsított egy növekedési program iránt a Die Welt című lap szombati számában ismertetett állásfoglalásában.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása