Messziről el kell kerülniük a sztriptízbárt a titkosszolgálat tagjainak

PR

2012. április 28., szombat 13:48, frissítve: szombat 14:22

A Secret Service amerikai titkosszolgálatnál új magatartási rendszabályokat vezetnek be azt követően, hogy két botrányos eset került napvilágra, ami alaposan megtépázta a szolgálat tekintélyét – értesült az AP pénteken kormányzati forrásból.

A Secret Service néhány tagja prostituáltakat vitt fel a szállására, amikor a hónap elején Barack Obama elnök útját készítették elő a kolumbiai Cartagenában, ahol az amerikai államok csúcstalálkozót tartottak. A botrányt az egyik „eszkort” robbantotta ki, aki állítása szerint nem kapta meg a szolgáltatásáért járó fizetséget.

Ezt követően újabb prostituáltbotrány gyanúja merült fel az amerikai titkosszolgálatnál, ezúttal egy olyan ügyet vizsgálnak, amely tavaly történt. A Secret Service a héten jutott olyan információkhoz, amelyek gyanúba keverik azokat a titkos ügynököket, akik Barack Obama elnököt kísérték tavaly márciusi latin-amerikai körútján. A titkosszolgálatnak dolgozó egyik alvállalkozó, aki Obama útját készítette elő, arról számolt be a Secret Service vezetésének, hogy amerikai ügynökök és katonák San Salvadorban, még az elnök odaérkezése előtt ellátogattak egy sztriptízbárba. A szolgálat emberei erősen ittas állapotban voltak, és némelyikük prostituáltakat vitt fel szállodai szobájába.

Az inkriminált esetek nyomán szigorított a Secret Service a viselkedési rendszabályokon. Az új rendelkezések értelmében egyebek között az ügynökök külföldi kiküldetésben nem látogathatnak kétes hírű szórakozóhelyeket, szolgálaton kívül sem fogyaszthatnak nagy mennyiségű alkoholt, a szolgálatba állás előtt 10 órán tartó időszakban pedig egy cseppet sem. Az új rendszabályok alapján felfogadott kísérők ellenőrzik majd, hogy a szolgálat emberei nem szegik-e meg a rendelkezéseket.

Forrás: MTI