Mi történik? Hétfőn havazott

NT, 2012. július 16., hétfő 21:44
Radikálisan megváltozott az időjárás, míg június 30. és július 8. között több hőségrekord is megdőlt, a Tátra gerincein hétfőn már havazott – írja az Új Szó.

Ivan Garcár, a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet szóvivője elmondta, a havazás a hétvégén kezdődött lehűlés folyománya. A múlt szerdán és csütörtökön Szlovákia fölé érkezett hidegfront nyomában hideg levegő érkezett a térségbe.

Múlt pénteken Erdőtkán csak 5,2 fokot mértek. Az egész napos esőzés miatt Pozsonyban sem emelkedett 15,8 foknál magasabbra a hőmérő higanyszála. Pavel Baránek, a SHMÚ meteorológusa elmondta, ez az október közepére jellemző középhőmérsékletnek felel meg.

Forrás: ujszo
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása