Nagykövetet küld Obama Burmába

TT, 2012. május 17., csütörtök 23:01
Derek Mitchell személyében nagykövetet nevezett ki csütörtökön Mianmarba Barack Obama amerikai elnök.

Obama ugyanakkor rendeletet adott ki, amelyben meghosszabbította a Burmának is nevezett dél-ázsiai országgal szemben életbe léptetett amerikai szankciókat.

Az elnöki rendeletet ismertető közlemény szerint Mianmar ugyan tett fontos lépéseket, de a politikai nyitás még nagyon kezdeti szakaszban tart, és az Egyesült Államokat továbbra is aggasztja, hogy az országban vannak még politikai foglyok és hogy a nemzeti kisebbségek területein folytatódik a konfliktus és az emberi jogok megsértése.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása