Négy gyerek halt meg a merényletben

TK, 2012. augusztus 21., kedd 12:37
A legfrissebb adatok szerint kilenc ember – köztük négy gyermek – meghalt, hatvankilencen megsebesültek, amikor autóba rejtett pokolgép robbant hétfőn este a zömmel kurdok lakta Délkelet-Törökország Gaziantep belvárosában – közölték kedden biztonsági források.

Az mno.hu beszámolt róla, hogy a merényletet egy rendőrőrs közelében hajtották végre. Erdal Ata kormányzó szerint – akit a Dogan hírügynökség idézett – a pokolgépet távirányítással hozták működésbe.

A merénylet utáni órákban még senki nem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, a hatóságok ugyanakkor a terrorszervezetnek nyilvánított Kurdisztáni Munkáspártot (PKK) tették felelőssé a terrorcselekményért. Ez utóbbi szervezet azonban nem sokkal később a hozzá közel álló Firat News weboldalon cáfolta, hogy köze lenne a véres akcióhoz.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása