Negyven év börtönt kapott a gerilla

PR, 2012. szeptember 21., péntek 06:41, frissítve: péntek 10:02
Egy kolumbiai bíróság távollétében negyven év börtönre ítélte a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) nevű baloldali gerillaszervezet egyik tagját három amerikai meggyilkolása miatt; a bűntény tizenhárom évvel ezelőtt történt.

A törvényszék bűnrészesnek találta Angelo Alberto Caceres Macónt a hármas gyilkosság elkövetésében. A bűneset 1999 februárjában történt. Terence Freitas oklahomai környezetvédelmi szakember két munkatársnőjével együtt egy iskola megszervezésében segített az egyik észak-kolumbiai indián törzsnek. Február 25-én ismeretlen fegyveresek elrabolták őket a venezuelai határ közelében. A három amerikait egy héttel később találták meg holtan az Arauca határfolyó venezuelai partján.

A kolumbiai hatóságok a FARC szervezetet vádolták meg a gyilkossággal. Macón három társát már korábban elítélték Kolumbiában, ugyancsak távollétükben. Mind a négy gerilla elleni elfogatási parancs érvényben van. A FARC tagjai 1964 óta folytatnak fegyveres harcot a kolumbiai állam ellen az országot borító őserdőkbe fészkelve be magukat. A szervezet jelenleg nagyjából tízezer fegyverest számlál, de mára nagyon meggyengült, harci erejét megtépázta a kolumbiai hadsereg amerikai támogatással zajló offenzívája. A FARC a minap bejelentette, hogy október 8-án kezdődnek Oslóban a béketárgyalások a kormánnyal.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása