Nem akar miniszterelnök lenni Belgrád polgármestere

TK

2012. május 11., péntek 11:42

Dragan Đilas, a szerb Demokrata Párt alelnöke a Blic című lap internetes oldalán megjelent interjújában közölte, hogy nem kíván miniszterelnök lenni, Belgrád polgármestereként kívánja folytatni a munkáját.

A szerbiai parlamenti választásokon a Demokrata Párt ugyan csak a második helyet érte el, de nagyobb koalíciókötési képessége miatt több esélye van arra, hogy kormányt alakítson, mint a legtöbb szavazatot kapott Szerb Haladó Pártnak. A demokraták már meg is állapodtak eddigi szövetségesükkel, a 15 százaléknyi szavazatával „királycsinálóvá” előrelépett szocialista párttal, hogy fenntartják együttműködésüket.

A szerb lapokban felmerült lehetőségként, hogy a Demokrata Párt listavezetője, a belgrádi polgármester lesz a miniszterelnök. Đilas ezt most cáfolta, s kijelentette, hogy eddigi munkáját kívánja folytatni, mert felelősséggel tartozik a belgrádiaknak, akiknek 36 százaléka kívánta, hogy a város polgármestere legyen.

A politikus meggyőződését fejezte ki, hogy az elnökválasztás második fordulójában a Demokrata Párt elnöke, Boris Tadić ezúttal is legyőzi régi ellenfelét, a korábban radikális párti alelnököt, jelenleg a Szerb Haladó Pártot vezető Tomislav Nikolićot.

Forrás: MTI