Nem akar miniszterelnök lenni Belgrád polgármestere

TK, 2012. május 11., péntek 11:42
Dragan Đilas, a szerb Demokrata Párt alelnöke a Blic című lap internetes oldalán megjelent interjújában közölte, hogy nem kíván miniszterelnök lenni, Belgrád polgármestereként kívánja folytatni a munkáját.

A szerbiai parlamenti választásokon a Demokrata Párt ugyan csak a második helyet érte el, de nagyobb koalíciókötési képessége miatt több esélye van arra, hogy kormányt alakítson, mint a legtöbb szavazatot kapott Szerb Haladó Pártnak. A demokraták már meg is állapodtak eddigi szövetségesükkel, a 15 százaléknyi szavazatával „királycsinálóvá” előrelépett szocialista párttal, hogy fenntartják együttműködésüket.

A szerb lapokban felmerült lehetőségként, hogy a Demokrata Párt listavezetője, a belgrádi polgármester lesz a miniszterelnök. Đilas ezt most cáfolta, s kijelentette, hogy eddigi munkáját kívánja folytatni, mert felelősséggel tartozik a belgrádiaknak, akiknek 36 százaléka kívánta, hogy a város polgármestere legyen.

A politikus meggyőződését fejezte ki, hogy az elnökválasztás második fordulójában a Demokrata Párt elnöke, Boris Tadić ezúttal is legyőzi régi ellenfelét, a korábban radikális párti alelnököt, jelenleg a Szerb Haladó Pártot vezető Tomislav Nikolićot.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása