Nem irtották ki a szúnyogokat, 53 embert bevittek

NT, 2012. július 2., hétfő 11:55
Ötvenhárom embert vettek őrizetben Srí Lankán, amiért elmulasztották felszámolni a dengue-lázat terjesztő szúnyogok tenyészhelyeit – közölte hétfőn a colombói rendőrség.

Az őrizetbe vett személyeket pénzbüntetéssel és akár hat hónapos szabadságvesztéssel is sújthatják.
A rendőrség közleménye szerint rendőrök, katonák és egészségügyi tisztviselők ezrei összesen tizenegy és fél ezer otthont kutattak át Colombóban, az ország fővárosában vasárnap a szúnyogirtó kampány keretein belül.

Srí Lankán az idén már 15 ezer ember fertőződött meg a betegséggel, közülük hetvennégyen meghaltak.

A dengue-láz terjedésének az az oka, hogy a lakosság nem fordít kellő figyelmet lakhelyeinek tisztán tartására és a moszkitók tenyészhelyeinek felszámolására – figyelmeztettek az egészségügyi szervek.

A dengue-láz egy influenzához hasonló tünetekkel járó betegség, amelyet a fertőzött Aedes moszkitók terjesztenek. A betegség általában a monszunok idején üti fel a fejét, mivel az esőzések után maradó pocsolyákban álló víz ideális a moszkitólárvák kikelésére.

A szúnyogok tenyészhelyeinek elpusztítására korábban a hadsereget is bevetették a dél-ázsiai szigeten.

Forrás: MTI
hirdetés
21:10
  •  4
20:29
18:55
  •  2
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása