Nem jött be Obama merész húzása

Kovács N. László

2012. május 16., szerda 18:18

A legfrissebb adatok szerint egyelőre inkább ártott, mint használt az elnöknek a homoszexuálisok házasságának támogatása.

Az ABC/Washington Post friss adatai a leginkább pozitívak az elnök számára. A kutatásból az derül ki, 1 százalékkal többen támogatják melegekkel kapcsolatos pozícióját, mint amennyien ellenzik. A statisztikus azonban itt is megjegyzi, az utóbbi csoport jóval elhivatottabb, ez pedig egy választás esetén döntő lehet. A Gallup jelentése szerint Obama számára „veszteséges” volt a bejelentés: a tétovázók körében 23 százaléknak inkább elvette a kedvét az elnök támogatásától, és csupán 11 százaléknak lett szimpatikusabb tőle. Hasonlóan alakultak az arányok a The New York Times felmérésében is, itt 26:16 volt a két tábor aránya.

Barack Obama egy hete jelentette be legújabb pozícióját a kérdésben. Mitt Romney sietve a másik oldalra állt, és bár az elnökhöz azóta több millió dollár támogatás érkezett be a fellelkesült hívektől, a legújabb közvélemény-kutatások adatai azt mutatják, politikailag ellenfele hozott jobb döntést.

(Los Angeles Times, latimes.com)