Nem kérnek az utcai muzsikusokból

WA

2012. július 6., péntek 06:54, frissítve: péntek 10:17

Utcazenész-regulát vezetnek be egy brit városban.

A suffolki Woodbridge vezetőségénél talált nyitott fülekre sok panasz, amelyekkel elsősorban bolti eladók hozakodtak elő, mivel ők szenvednek a legtöbbet az üzletük közelében muzsikálóktól. „Vannak egészen fantasztikus zenészeink, de van néhány nagyon rossz is” – idézte Neil Boast, a városközpont igazgatóját a BBC brit közszolgálati tartalomszolgáltató.

A rosszakkal az a fő baj, hogy nemcsak rosszul játszanak, hanem ráadásul mindig ugyanazt. Repertoárjuk rendkívül szűkös, és az örökös ismétlődés megőrjíti kényszerű közönségüket. A városban van egy trombitás, aki mindössze ötütemnyit játszik, azután elhallgat, majd pedig kezdi elölről ugyanazt a műfoszlányt. Ő a legnépszerűtlenebb woodbridge-i utcai muzsikus.

Mostantól ha panasz érkezik egy zenészre, a város megszabhatja, hogy maximálisan hány percig játszhat egy adott helyen, és hány órányi szünet után térhet vissza.

A szabályozás nem ismeretlen Angliában. Bathban például 45 perc játék után két órán át vagy csendben kell lennie egy utcazenésznek, vagy hallótávolságon kívül kell folytatnia produkcióját.

Forrás: MTI