Nem tudnak megegyezni a szigeten

WA, 2012. május 10., csütörtök 11:08
Felújította tárgyalásait Manilában a Fülöp-szigetek és Kína, hogy megoldást találjanak a vitatott hovatartozású dél-kínai-tengeri sziget miatt immár pattanásig feszült helyzetre; enyhülésre egyelőre azonban nem lehet számítani – számolnak be csütörtöki sajtójelentések.

Közben a Fülöp-szigeteken radikálisok kínai zászlót égetnek, és péntekre hazai és nemzetközi Kína-ellenes tüntetést hirdettek. Peking, csakúgy mint Manila, megerősítette, hogy felkészült szuverenitásának és területi integritásának védelmére.

A legfrissebb jelentések szerint a manilai kormány továbbra is arra készül, hogy a hamburgi székhelyű nemzetközi tengerjogi bírósághoz fordul a kérdésben.

Mindkét fél a maga szuverenitását hangoztatja a Huangjan (Huangyan) sziget, vagy a Fülöp-szigetek elnevezése szerint Panatag zátony és a körülötte lévő vizek felett.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása