Nem tudott leszállni az elnök repülőgépe

PR, 2012. március 29., csütörtök 17:48
A kellő biztonság híján nem tudott leszállni csütörtökön Mali fővárosában az elefántcsontparti elnök repülőgépe, amelyen nyugat-afrikai államfők Bamakóba tartottak, hogy nyomást gyakoroljanak a katonai juntára a polgári kormányzat helyreállítása érdekében.

Diplomáciai források szerint a gép átrepült a bamakói repülőtér fölött, és visszafordult, mert a leszálló pályát tüntetők foglalták el, akik a külföldi beavatkozás ellen tiltakoztak. Az elnökök és a puccsistákat vezető Amadou Sanogo százados az elefántcsontparti főváros, Abidjan repülőterén fognak találkozni – közölte az egyik forrás, de azt nem mondta meg, hogy mikor. Egy másik diplomata szerint most „mindenki hazafelé tart”.

A nyugat-afrikai államok közössége (Ecowas), amely az elnököket küldte volna Bamakóba, szankciókat helyezett kilátásba, ha Maliban nem állítják helyre az alkotmányos rendet, és készenlétbe helyezett egy „békefenntartó” erőt is. A demokratikus állapotok gyors visszaállításának kierőszakolását célzó tárgyalások vezetését Alassane Ouattara elefántcsontparti elnökre bízta a szervezet.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása