Nem vonják össze a két minisztériumot

WL, 2012. április 8., 19:01
Egyelőre letett a belügyi és a védelmi tárca egyesítését célzó elképzeléseiről a szlovák kormány - adta hírül Robert Kalinák belügyminiszter nyilatkozatára hivatkozva a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség vasárnap.

„Ebben a pillanatban az elképzelés síkján marad (az összevonás). A reformot – amelyre összpontosítani fogunk – alulról szeretnénk elkezdeni. A nagy összevonások megvalósítása túl gyorsan jött volna" – mondta a TASR-nek Kalinák azzal összefüggésben, hogy a szerdán kinevezett új szlovák kormány eredeti – a védelmi és a belügyi tárca összevonását célzó – elképzeléseinek megvalósításához rövid távon mégsem kezd hozzá Robert Fico kabinetje.

Robert Kalinák szerint a két minisztérium ennek ellenére keresni fogja a jobb gazdálkodást célzó „közös utakat", de ezek megvalósítását a jó előkészítettség feltételéhez köti.

Az összevonási tervek elhalasztását a másik érintett minisztérium, a védelmi tárca vezetője is megerősítette.

„Jelenleg – az előzetes elemzést követően – úgy látom, ez nem napok vagy az előttünk álló egy-két hónap kérdése, mert sok az akadály" – jelentette ki a védelmi tárca vezetője. Martin Glvác úgy véli, egyébként sem lenne helyes megoldás a két minisztérium összevonása, mert a két tárca „nem kompatibilis" és egy ilyen lépés amúgy sem szokványos.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása