Bosszú

Netanjáhú szövetségeseket gyűjt Obama ellen

MTI, 2016. január 11., hétfő 09:02, frissítve: hétfő 10:10
Egy kuvaiti napilap értesülése szerint Barack Obama szívesen lenne ENSZ-főtitkár, a The Washington Times című jobboldali napilap pedig saját forrásokból úgy tudja, hogy Benjámín Netanjáhú izraeli kormányfő szövetségeseket gyűjt, hogy megakadályozza az amerikai elnök esetleges jelölését a világszervezet élére.

„Az izraeli kormányfő, Benjámín Netanjáhú vissza akarja fizeti Obamának, hogy nem vette figyelembe kifogásait tavaly az Iránnal kötött atomalkuval szemben” – írta saját forrásokra hivatkozva a The Washington Times című jobboldali napilap. A riporter, Todd Wood információi szerint a zsidó állam miniszterelnöke mérsékeltnek mondott arab államok vezetőivel egyeztet annak érdekében, hogy megtorpedózza a jelenlegi amerikai elnök esetleges ENSZ-főtitkári ambícióit.

Obama ezzel kapcsolatos elképzeléseiről az Al-Dzsarida című – angol, arab és urdu nyelven megjelenő – kuvaiti lap adott először hírt. Az Al-Dzsarida azt is tudni véli, hogy az elnök már el is kezdte az egyeztetéseket elképzeléseiről amerikai demokrata párti és republikánus párti politikusokkal, valamint amerikai zsidó szervezetek képviselőivel.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása