Nyolc évet kapott a kém

WA, 2012. május 18., péntek 12:43
Nyolc év fegyházbüntetésre ítélték Oroszországban egy urali fegyvergyár alkalmazottját, amiért rakétagyártással kapcsolatos hadititkokat szolgáltatott ki külföldi hírszerzőknek.

A Szverdlovszk megyei bíróság emellett 100 ezer rubeles (2,5 ezer euró) pénzbüntetéssel sújtotta az elítélt Alekszandr Gnityejevet, illetve megtiltotta neki, hogy szabadulása után egy évig megváltoztassa lakhelyét vagy engedély nélkül elhagyja a települést, ahol lakik.

A bíróság közleményében nem részletezte, hogy miben találta bűnösnek Gnityejevet, de az orosz sajtó a minap megszellőztette: egy szverdlovszki fegyvergyár alkalmazottját azzal vádolták meg, hogy titkos információkat adott át egy meg nem nevezett ország hírszerzésének a Bulava típusú (SS-NX-30 NATO-kódú), tengeralattjáróról indítható, interkontinentális ballisztikus rakéta vezérlőrendszeréről.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása