Obama telefonon fejezte ki részvétét

PR, 2011. december 4., 21:57, frissítve: 21:57
Telefonon fejezte ki részvétét Aszif Ali Zardari pakisztáni államfőnek a 24 pakisztáni katonának az afgán határövezetben a múlt héten bekövetkezett halála miatt Barack Obama. A sajtóközlemény szerint a két elnök megerősítette elkötelezettségét az amerikai–pakisztáni kétoldalú kapcsolatok mellett.

Pakisztán nem akar részt venni az egyik afganisztáni határőrposztját ért NATO-támadás kivizsgálásában – közölte Washingtonban pénteken este (helyi idő szerint) az amerikai védelmi minisztérium szóvivője.

Barack Obama amerikai elnök telefonon fejezte ki részvétét Aszif Ali Zardari pakisztáni államfőnek a 24 pakisztáni katonának az afgán határövezetben a múlt héten bekövetkezett halála miatt – közölte vasárnap a Fehér Ház sajtóirodája.

„Az elnök tisztázta, hogy ez a sajnálatos incidens nem egy szándékos támadás volt Pakisztán ellen, és megismételte, hogy az Egyesült Államok erősen elkötelezte magát egy teljes körű vizsgálat mellett” – hangzott a közlemény.

A kommüniké szerint a két elnök megerősítette elkötelezettségét az amerikai–pakisztáni kétoldalú kapcsolatok mellett, amelyek meghatározó fontosságúak mindkét ország biztonságának szempontjából, és megegyeztek abban, hogy továbbra is szoros kapcsolatban maradnak egymással.

Forrás: MTI
hirdetés
20:29
18:55
  •  2
18:30
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása