Öngyilkos merénylet Pakisztánban

KG, 2012. július 21., szombat 14:38
Legkevesebb kilencen meghaltak és húszan megsebesültek egy öngyilkos robbantásos merényletben szombaton Pakisztánban – közölték helyi kormányzati és rendőrségi források.

Az afgán határhoz közeli, északnyugat-pakisztáni Orakzaj törzsi területen, Szpin Tal település közelében egy férfi gépkocsin megközelítette a tálibellenes Maulana Nabi parancsnok rezidenciáját, majd miután nem sikerült oda behatolnia, felrobbantotta a gépkocsiban lévő pokolgépet. Nabi egy másik orakzaji parancsnok, a tálibokkal szövetséges Tufan molla ellenlábasa.

A sebesülteket, akik közül többen válságos állapotban vannak, egy közeli kórházba vitték. Egy helyi rendőrségi illetékes szerint a halálos áldozatok között három gyerek is van. A nyugtalan északnyugat-afganisztáni, félautonóm törzsi területen több fegyveres csoport tevékenykedik, köztük pakisztáni tálibok, akik az elmúlt években országszerte számos robbantásos merényletet követtek el.

Forrás: MTI
hirdetés
21:10
  •  4
20:29
18:55
  •  2
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása