Orbán levélben gratulált + Videó

LM, 2012. május 22., kedd 08:19, frissítve: kedd 16:17
Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök Tomislav Nikolićnak Szerbia köztársasági elnökévé történt megválasztása alkalmából – tájékoztatott Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője.

Orbán Viktor hétfői levelében biztosította az új szerb államfőt, hogy európai integrációs törekvései során országa továbbra is számíthat Magyarország támogatására. A magyar kormányfő hangsúlyozta, hogy a két ország közötti kapcsolatnak különös jelentőséget ad a közép-európai stratégiai együttműködés fontossága, valamint „közös törekvésünk a nemzeti kisebbségi közösségek helyzetének javítására”.

Orbán levélben gratulált

Orbán Viktor „a közös munka sikerében bízva sok erőt és jó egészséget” kívánt Tomislav Nikolićnak „felelősségteljes megbízatásának ellátásához” – olvasható a közleményben.

Az Európai Unióhoz való közeledés, illetve az uniós tagság megszerzését célzó erőfeszítések folytatására szólították fel a brüsszeli székhelyű szervezet vezetői Szerbia megválasztott, új elnökét. A szerbiai választásokról részletesen itt olvashat.

A NATO-csúcson részt vevő magyar miniszterelnök elmondta, hogy arra számít, hogy Tomislav Nikolićcsal is megtalálja majd „az együttműködés sikeres hangját és témáit”.

Forrás: MTI
hirdetés
3 órája
18:30
17:30
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása