Orbán levélben gratulált + Videó

LM, 2012. május 22., kedd 08:19, frissítve: kedd 16:17
Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök Tomislav Nikolićnak Szerbia köztársasági elnökévé történt megválasztása alkalmából – tájékoztatott Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője.

Orbán Viktor hétfői levelében biztosította az új szerb államfőt, hogy európai integrációs törekvései során országa továbbra is számíthat Magyarország támogatására. A magyar kormányfő hangsúlyozta, hogy a két ország közötti kapcsolatnak különös jelentőséget ad a közép-európai stratégiai együttműködés fontossága, valamint „közös törekvésünk a nemzeti kisebbségi közösségek helyzetének javítására”.

Orbán levélben gratulált

Orbán Viktor „a közös munka sikerében bízva sok erőt és jó egészséget” kívánt Tomislav Nikolićnak „felelősségteljes megbízatásának ellátásához” – olvasható a közleményben.

Az Európai Unióhoz való közeledés, illetve az uniós tagság megszerzését célzó erőfeszítések folytatására szólították fel a brüsszeli székhelyű szervezet vezetői Szerbia megválasztott, új elnökét. A szerbiai választásokról részletesen itt olvashat.

A NATO-csúcson részt vevő magyar miniszterelnök elmondta, hogy arra számít, hogy Tomislav Nikolićcsal is megtalálja majd „az együttműködés sikeres hangját és témáit”.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása