Összecsaptak a rendőrökkel a diákok + Videó + Képek

TK, 2012. április 26., csütörtök 20:25
Nyolcvanöt embert vettek őrizetbe, miután több ezer diák tüntetett Montrealban a tandíj emelése miatt – közölte a kanadai rendőrség. A feldühödött diákok kirakatokat törtek be.

A zavargás azután tört ki, hogy szerdán megszakadtak a tervezett évi 325 dolláros tandíjemelésről folyó tárgyalások a diákok és a québeci tartományi kormány között.

Diáktüntetés Chilében

Fotó: Reuters

 

A tárgyalások azután szakadtak meg, hogy a kormány kizárta a legharcosabb csoportot a vitából.

Fotó: Reuters

 

A diákok elözönlötték az utcákat, és több órán át csaptak össze a rendőrökkel. Egy rendőrőrs, bankok és üzletek ablakait betörték.

Fotó: Reuters
Fotó: Reuters
Fotó: Reuters
Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása