A letartóztatott vámőröket azzal gyanúsítják, hogy a csomagellenőrzések során illegálisan eltulajdonították olyan kábítószer-kereskedők pénzzel teli bőröndjeit, akik külföldre akarták a pénzeket juttatni. Az ellopott összegeket aztán saját számláikon helyezték el. A rendőrség azt vizsgálja, hogy az érintett személyek összejátszottak-e a drogcsempészekkel vagy pedig egyszerűen csak meglopták őket.

A példátlannak számító esetet véletlenül leplezte le a rendőrség, amely egy nemzetközi kokainhálózat megfigyelésén dolgozott. A nyomozók feltételezett drogcsempészeket figyeltek meg a repülőtéren, amikor észrevették, hogy az egyik vámőr éppen ellopja egyik „kliensük” pénzzel teli bőröndjét. A nyomozók, miután nem hittek a szemüknek, azonnal leellenőrizték, hogy a vámőr felettesei utasítására cselekedett-e.

A történet hallatán az elképedt vámőrség azonnal elrendelte a gyanús személy megfigyelését. A rendőrök eleinte azt gondolták, hogy egy magányosan cselekvő személlyel van dolguk, akit egy újabb lopás alkalmával a helyszínen akartak őrizetbe venni. Azonban gyorsan megértették, hogy a tolvaj egy kollégájával együtt lopja a drogcsempészek bőröndjeit. Egy harmadik, nyugdíjas vámőr pedig a logisztikát biztosítja a zsákmány gyors eljuttatására a pénzintézetek felé.

A három személy őrizetbe vétele során mondta meg azon többi kolléga nevét, akik szintén lopják a bőröndöket. A rendőrség gyanúja szerint ezeket a személyeket feltételezhetően szervezett bűnözői csoportok korrumpálták azért, hogy szemet hunyjanak a kábítószer-csempészet felett.