Próbavonat érkezik Kínából

TT, 2012. június 11., hétfő 18:45
Hamarosan tehervonat köti majd össze Bécset és a kínai Urumcsit, az év végén induló első, próbajellegű szerelvény Magyarországon is áthalad – közölte a MÁV Zrt. hétfőn.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint erről döntöttek Bakuban június 5. és 8. között a Vasutak Együttműködési Szervezetének miniszteri értekezletén.

A kormányközi szervezet találkozóján a magyar delegációt Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára vezette, részt vett a tanácskozáson Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója és Mosóczi László, a MÁV Zrt. nemzetközi kapcsolatokért felelős általános vezérigazgató-helyettese is – közölte a MÁV Zrt.

A Vasutak Együttműködési Szervezetének (OSZZSD) legfontosabb célja az Európa és Ázsia közötti vasúti összeköttetések fejlesztése. A MÁV által javasolt Urumcsi–Záhony-korridor Záhonynál kapcsolódik az EU által kijelölt RFC6 Mediterrán Korridorhoz (Almeria–Barcelona–Marseilles–Torino–Milano–Ljubljana–Budapest–Záhony). A két korridor fejlesztésének összehangolt munkája eredményeképpen 2013–2014-től várhatóan jelentősen megnövekszik majd a Magyarország területén áthaladó áruforgalom mértéke – írta közleményében a vasúttársaság.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása