Rasszista kijelentést tett a rendőr, a mobil is rögzítette

NT, 2012. április 17., kedd 16:22
Büntetőeljárás elé néz egy brit rendőr, aki rasszista megjegyzést tett egy fekete bőrű férfira, amikor őrizetbe vette a tavalyi londoni zavargások idején.

A királyi ügyészségi szolgálat közlése szerint elegendő bizonyíték van ahhoz, hogy vádat emeljenek Alex MacFarlane rendőr ellen „rasszizmussal súlyosbított közrend elleni vétség” címén.

A 21 éves fekete bőrű férfi, akit a tavaly augusztusi kilengések idején őrizetbe vettek, de nem emeltek ellene vádat, felvette mobiltelefonjára az őt letartóztató rendőr idegengyűlölő kijelentését.

Bernard Hogan-Howe londoni rendőrfőnök ismételten fogadkozott, hogy felszámolja a rasszizmust a szolgálat körében.

A londoni rendőrség évek óta igyekszik elejét venni annak, hogy rasszizmussal vádolják. Egy fekete bőrű tizenéves 1993-as halálát követően egy jelentés arra a megállapításra jutott, hogy a Scotland Yard „intézményesen rasszista”.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása