Rendőröket tartóztattak le

tt

2012. május 17., csütörtök 21:37

Őrizetbe vették a koszovói különleges rendőri erők négy egykori és jelenlegi tagját csütörtökön egy évekkel ezelőtti robbantásos leszámolással kapcsolatban – közölte az Európai Unió koszovói igazságügyi és rendőri missziója (EULEX) és a helyi rendőrség.

A bűnüldözők erők egy 2007-es pristinai robbantás ügyében nyomozva jutottak el a letartóztatásig. A koszovói főváros Bill Clinton volt amerikai elnökről elnevezett sugárútján ismeretlen elkövetők felrobbantottak egy kávéházat, aminek következtében ketten meghaltak, tizenketten megsebesültek.

A koszovói sajtó szerint a kávézó tulajdonosa a koszovói alvilág egyik befolyásos alakja volt, s feltehetően az ő felbujtására ölték meg a különleges rendőri erők egyik tagját. A hatóságok feltételezik, hogy a most őrizetbe vett személyek robbantották fel a lokált, hogy megbosszulják társuk halálát.

Az Express című koszovói újság beszámolója szerint idén az év elejétől kezdve 84 koszovói rendőr ellen indult vizsgálat különféle kihágások és bűncselekmények, például az állampolgárok bántalmazása, lopás, szervezett bűnözés, hamisítás vagy családon belüli erőszak miatt. Mi több, egy koszovói rendőrt azért vettek őrizetbe, mert gyaníthatóan emberkereskedelemmel és lányok futtatásával foglalkozott.

Forrás: MTI