Rettegnek az oroszok, luxuslakásokat vesznek

NT, 2012. január 31., kedd 15:05, frissítve: kedd 15:05
A belpolitikai bizonytalanságtól rettegő orosz befektetők árasztották el a londoni lakáspiacot, ahogy közeleg a márciusi elnökválasztás, és egyre erősödik az ellenzék hangja Oroszországban – írta a Bloomberg hírügynökség kedden.

Orosz befektetők a tavalyi év utolsó negyedévében az előző negyedévhez képest minden más csoportnál nagyobb mértékben növelték részesedésüket a londoni luxuslakások piacán. A Chelsea, Kensington, Knightsbridge és Belgravia nevű előkelő negyedeket érintő tranzakciók 16 százalékában orosz vevők tették rá kezüket az ingatlanokra.

A harmadik negyedévben ezeknek a befektetőknek az aránya csupán 5 százalék volt. Adam Challis lakáspiaci szakértő szerint a vásárlások oka az elővigyázatosság. „A kiváló kapcsolatokkal rendelkező emberek rádöbbentek, hogy komoly politikai bizonytalanságra számíthatnak, és jobban teszik, ha pénzüket londoni ingatlanokba fektetik” – vélekedett.

Vlagyimir Putyin miniszterelnök egyre növekvő elégedetlenséggel néz szembe a decemberi parlamenti választások óta, amelyeken az ellenzék szerint pártja, az Egységes Oroszország csalással győzött. Putyin támogatottsága 37 százalékra zuhant a Levada Center független orosz kutatóintézet felmérése szerint, így valószínű, hogy az elnökválasztáson második fordulóra kényszerül a négy ellenzéki jelölt legnépszerűbbjével szemben.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása