Robbanás miatt omlott be az alagút

NT, 2012. május 24., csütörtök 07:56, frissítve: csütörtök 10:27
Nagy erejű robbanás következtében beomlott csütörtökön egy alagút Japánban.

Hírügynökségi jelentések szerint a detonáció a Tokiótól északra fekvő Niigata prefektúrában, egy 2,8 kilométer hosszú alagútban történt, amikor építőmunkások bementek, hogy összeszedjék az ottmaradt szerszámaikat.

Négy építőmunkás rekedt a romok alatt: hármat már kórházba szállítottak, a negyedik munkás kimentésén tűzoltók dolgoznak. A robbanás az alagút bejáratától 1,2 kilométerre következett be. 

A detonáció oka egyelőre ismeretlen. Az alagút karbantartását végző vállalat közölte, hogy az építőmunkások odabent nem tároltak robbanószert.

A 2,3 millió lakosú tartomány – a Japán-tenger partja mentén 240 kilométer hosszan elnyúlva – Honsú szigetén található. Itt ömlik a tengerbe a távol-keleti ország leghosszabb folyója, a Sinano.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása