Robbantani akart – 30 év börtönt kaphat

TK, 2012. április 25., szerda 21:13
Bűnösnek vallotta magát egy amerikai arab férfi, akit azzal vádolnak, hogy robbantásos merényletet akart elkövetni Chicago egyik forgalmas utcáján.

A 2010-ben tervezett merénylet azért nem sikerült, mert az általa pokolgépnek hitt szerkezet működésképtelen volt, titkos ügynökök adták neki.

Az ügyészség képviselője a bíróságon elmondta, hogy az ügynökök többször is megkérdezték a libanoni szülőktől származó, 24 éves Sami Samir Hassount, hogy nem akarja-e meggondolni magát, de ő következetesen visszautasította őket. Hassoun választotta ki a merénylet helyszínét is.

A férfi azért került a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) látókörébe, mert egy meg nem nevezett forrás felhívta a hatóságok figyelmét az erőszakos szándékaira, arra, hogy politikai instabilitást szeretne előidézni Chicagóban, vagy meg akarja bénítani a város kereskedelmét.

A ráállított titkos ügynököknek is többször beszélt arról, hogy civil célpontokat és politikai intézményeket akar megtámadni és rendőröket akar megölni gépkocsiba rejtett pokolgéppel.

Hassount 30 évi börtönre ítélhetik – írta a Chicago Tribune.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása