Saját módszerükkel végeztek velük

TT, 2012. május 25., péntek 22:12
Jemenben iszlamista szélsőségeseket robbantott fel pénteken egy öngyilkos merénylő: gépkocsival belerohant egy csoportosulásba, és működésbe hozta a pokolgépét.

A robbanás a merénylőn kívül 12 embert ölt meg, sokan megsebesültek – mondták el szemtanúk. Az eset az ország északi részében lévő Dzsavf tartományban történt. A támadó a pénteki imára gyülekező zaidita lázadókkal végzett egy iskolánál, amelyet saját központjukká alakítottak át. Az áldozatok száma még nőhet, mert a robbanás nagyon erős volt, a roncsdarabok ötszáz méterre repültek el.

A zaiditák, más néven hutik a síita felekezet egyik különálló ágát alkotják. Az észak-jemeni Szaada tartományban gyakorlatilag saját államot hoztak létre. A támadóról azt feltételezik, hogy a szunnita al-Kaida terrorszervezethez kapcsolódó egyik csoport tagja volt, amely korábbi sérelmek miatt megfenyegette őket.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása