A konzervativizmus él, és jól van + Videó + Képek

NT, 2012. február 8., szerda 06:15, frissítve: szerda 06:15
A keddi missouri republikánus erőfelmérő előválasztáson és a minnesotai jelöltállító gyűléseken aratott győzelme után Rick Santorum a coloradói jelöltállító gyűléseken is a legnagyobb támogatást kapta pártjának támogatóitól a leadott voksok 46 százalékának összesítése alapján.

Coloradóban a részeredmények alapján Mitt Romney 39 százalékkal vezetett a 35 százalékot kapott Santorum előtt, Newt Gingrich és Ron Paul 13-13 százalékkal küzd a harmadik helyért.

„A konzervativizmus él, és jól van Missouriban és Minnesotában” – jelentette ki győzelmi beszédében Santorum, aki Missouriban a szavazatok 55, Minnesotában pedig – az összesített voksok 82 százaléka alapján – 45 százalékát kapta. Megköszönte a Republikánus Párt konzervatív szárnyának és a Tea Party mozgalomnak a támogatását.

Fotó: ReutersA politikus hangsúlyozta, hogy nem Romney, hanem Barack Obama elnök konzervatív alternatívája akar lenni.
Mint mondta, Obama a Wall Street-i bankok kisegítésével, egészségügyi reformjával és környezetvédelmi politikájával azt bizonyította, hogy nem hallgat az amerikaiakra, mert úgy gondolja, hogy mindent jobban tud náluk, és hogy felettük áll.

Santorum: A konzervativizmus él, és jól van


Santorum azzal vádolta Obamát, hogy beavatkozik a katolikus egyház belügyeibe; kijelentette, hogy fő feladatának az alapító atyák szabadságának, az isten adta jogoknak, valamint az alkotmánynak a védelmét tekinti, azét az alkotmányét, amelynek feladata ezen jogok védelmére korlátozódik. Munkahelyteremtést ígért, és kijelentette, hogy az amerikaiak száz százalékát akarja képviselni, beleértve a leggazdagabbakat és a legszegényebbeket is.

Fotó: Reuters


Mitt Romney, aki Missouriban 25 százalékkal a második, Minnesotában pedig 17 százalékkal a harmadik helyen végzett, gratulált Santorumnak a két államban elért sikeréhez, s kijelentette, hogy Coloradóban a verseny szorossága miatt még nem tudni, hogy az első, vagy a második helyen végez. Mindenesetre kifejezte meggyőződését, hogy ő lesz a párt hivatalos elnökjelöltségéért folytatott verseny győztese, s megígérte, hogy alapvető változásokat hajt majd végre Washingtonban, amely tulajdon kultúrája miatt képtelen megreformálni önmagát. A gazdaság bajaiért ismét Obamát tette felelőssé, és kijelentette, hogy nem az elnökség az a poszt, ahol az irányítást tanulni kell.

Fotó: Reuters

 

Fotó: Reuters
Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés